Wat betekent BPA-vrij precies?

BPA (Bisfenol A) is een chemische stof die wordt gebruikt bij de vervaardiging van sommige kunststoffen en harsen. Het wordt al tientallen jaren veel gebruikt in producten zoals voedsel- en drankverpakkingen, waterflessen en babyproducten. De afgelopen jaren is de veiligheid van BPA echter in twijfel getrokken en veel consumenten zijn op zoek naar BPA-vrije alternatieven. In deze blogpost bespreken we wat BPA is, waarom het slecht is voor je gezondheid en waarom BPA-vrije plastic waterflessen een veilige optie zijn.

 

Wat betekent BPA?

BPA is een chemische stof die wordt gebruikt om plastic te verharden en te versterken en wordt aangetroffen in veel alledaagse producten, waaronder plastic waterflessen. Wanneer BPA uitloogt in voedsel en dranken, kan het schade toebrengen aan het lichaam.

Waarom is BPA slecht voor je gezondheid?

Studies hebben aangetoond dat BPA hormonen in het lichaam kan verstoren, wat kan leiden tot mogelijke gezondheidsproblemen, zoals ontwikkelings- en gedragsproblemen, en zelfs kanker. BPA is ook in verband gebracht met hartaandoeningen, obesitas en diabetes.

BPA-vrije plastic waterflessen zijn veilig

Om de potentiële gezondheidsrisico’s van BPA te vermijden, kun je het beste kiezen voor BPA-vrije plastic waterflessen. BPA-vrije flessen zijn gemaakt van alternatieve materialen, zoals Tritan, die de schadelijke chemische stof niet bevatten. Bovendien zijn BPA-vrije flessen net zo duurzaam en handig als traditionele plastic waterflessen, waardoor ze een veilige en praktische optie zijn voor hydratatie onderweg.

Kortom, BPA is een chemische stof die wordt gebruikt bij de vervaardiging van sommige kunststoffen en die in verband is gebracht met verschillende gezondheidsproblemen. Om mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden, kun je het beste kiezen voor BPA-vrije plastic waterflessen zoals de TIGR Athlete en Infuser, die zijn gemaakt van alternatieve materialen en net zo duurzaam en handig zijn als traditionele plastic waterflessen. Investeer vandaag nog in een BPA-vrije waterfles en blijf gehydrateerd terwijl je je gezondheid beschermt!