Top tips voor het reinigen van jouw roestvrijstalen waterfles

Je roestvrijstalen waterfles is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor plastic flessen voor eenmalig gebruik, maar moet toch regelmatig worden schoongemaakt om hem hygiënisch te houden en goed te laten werken. In deze blogpost behandelen we de stappen voor dagelijkse reiniging en af en toe een grondige reiniging om je roestvrijstalen waterfles glanzend en ontsmet te houden.

Dagelijkse schoonmaak:
  1. Spoel af met water – Spoel na elk gebruik uw fles met warm water om eventuele resten te verwijderen.
  2. Gebruik zeep – Als je fles een sterke geur of smaak heeft, gebruik dan een druppel afwasmiddel en warm water om hem schoon te maken. Schrob de binnenkant van de fles met een flessenborstel en zorg ervoor dat je deze grondig naspoelt met water.
Sporadische dieptereiniging:
  1. Witte azijn – Vul je fles met gelijke delen water en witte azijn en laat het 30 minuten staan. Spoel vervolgens grondig met water.
  2. Baking soda – Vul je fles met water en voeg een paar eetlepels baking soda toe. Laat het 30 minuten zitten en spoel het daarna grondig af met water.
  3. Kokend water – Vul je fles met water en breng het aan de kook. Laat het afkoelen en spoel het daarna af met water.

 

Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat je roestvrijstalen waterfles er fris uitziet en ruikt, en helpt de opbouw van bacteriën en andere schadelijke stoffen te voorkomen. Volg deze stappen en geniet van de vele voordelen van een schone, duurzame en herbruikbare waterfles.Ben je nog op zoek naar een goede afwasborstel om jouw fles grondig te reinigen? Overweeg dan zeker onze luxe afwasborstel!