Hoe je jouw herbruikbare plastic waterfles fris en schoon houdt

Het hebben van een herbruikbare plastic waterfles is een geweldige manier om gehydrateerd te blijven en afval te verminderen, maar het is belangrijk om hem schoon te houden om ervoor te zorgen dat je drinkt uit een veilige en gezonde fles. In deze blogpost overlopen we de stappen voor zowel dagelijkse schoonmaak als incidentele dieptereiniging om je herbruikbare plastic waterfles in topconditie te houden.

Dagelijkse schoonmaak:
  1. Spoel af met water – Spoel na elk gebruik uw fles met warm water om eventuele resten te verwijderen.
  2. Gebruik zeep – Als je fles een sterke geur of smaak heeft, gebruik dan een druppel afwasmiddel en warm water om hem schoon te maken. Schrob de binnenkant van de fles met een flessenborstel en zorg ervoor dat je deze grondig naspoelt met water.
Sporadische dieptereiniging:
  1. Witte azijn – Vul je fles met gelijke delen water en witte azijn en laat het 30 minuten staan. Spoel vervolgens grondig met water.
  2. Baking soda – Vul je fles met water en voeg een paar eetlepels baking soda toe. Laat het 30 minuten zitten en spoel het daarna grondig af met water.
  3. Kokend water – Vul je fles met water en breng het aan de kook. Laat het afkoelen en spoel het daarna af met water.

 

Een goede reiniging is essentieel om je herbruikbare plastic waterfles in goede staat en vrij van schadelijke bacteriën te houden. Door deze stappen in je schoonmaakroutine op te nemen, heb je elke dag een veilige en gezonde fles om uit te drinken. Ben je nog op zoek naar een goede afwasborstel om jouw fles grondig te reinigen? Overweeg dan zeker onze luxe afwasborstel!